Locatie

Vagla is een stipje op de kaart in de uitgestrekte bossen van Zuid Småland en gemakkelijk bereikbaar uit heel Noord Europa.

Vägla ligt 20 km ten oosten van de snelweg E4 bij Markaryd. De afstand v.a. Utrecht is 920 kilometer met de auto, en Ryan-Air vliegt u voordelig vanaf vliegveld Weeze (DL) naar Växjö airport; iets meer dan een uurtje van ons huisje. Ook met Transavia zit u vanuit Eindhoven voordelig zo in de buurt; Kopenhagen is maar 2 uurtjes rijden.

In Vägla wonen bijna 20 mensen; allemaal ver uiteen verspreid over 4 boerderijen en 3 woonhuizen. Ons vakantiehuis staat midden in het bos op een stuk land tussen het Vagla- en het Vita-meer. Midden in de natuur, maar toch niet afgelegen. Weg van alles, maar wel met de XL-Supermarkt, winkels en tankstation op 20 minuten afstand.

Geniet van de stilte van de natuur en ervaar de rust. Overal bos, meren en kleine gehuchten als Vägla. In de winter hebben we zelfs meerdere malen elanden om het huis heen gehad! Op de kleine wegen in de omgeving zie je regelmatig reeën, spechten, vossen en...soms een eland

Wilt u ook wel eens wat anders dan alleen maar bos; ga bijv. op elanden safari in Markaryd, bezoek het speelgoedmuseum van BRIO in Osby, het Stockhults Theehuis bij Markaryd , de kust en binnenstad van Halmstad of het glasmuseum in Växjö! Allemaal op een kwartier tot iets meer dan een uur afstand.

 

 

Vagla ligt 20 km oostelijk van Markaryd (op de snelweg E4 richting Stockholm)